top of page


​​endewolf maakt voorstellingen voor kinderen en vertrekt daarvoor vanuit hun leefwereld, hun vragen en hun – vaak verrijkende – kijk op het leven.  Tijdens het maakproces gaat endewolf graag ten rade bij de kinderen zelf.

 

endewolf wil geen antwoorden geven.  Het wil op een theatrale en fantasievolle manier omgaan met deze onderwerpen zodanig dat kinderen zichzelf herkennen, zichzelf in vraag stellen en misschien zelf op antwoorden komen.

 

​endewolf kiest er bewust voor om zich in eerste instantie te omringen met andere Brusselse kunstenaars: scenografen, musici, acteurs, regisseurs,…  

 

​endewolf ontwikkelt met plezier lespakketten waarmee de leerkrachten in de klas aan de slag kunnen gaan.  Op termijn wil het gezelschap zelf de klas intrekken met workshops.  Endewolf vindt een direct contact met zijn publiek heel belangrijk.​

 

endewolf maakt niet alleen theater, maar wil ook andere media gebruiken en onderzoeken naargelang het thema waarrond ze werken.

SPEELDATA

 

 

 

In 2010 maakte endewolf haar eerste theaterproductie voor kinderen  Grrrrrrr (5+). Deze voorstelling werd met eigen middelen gemaakt. Na een doortocht op Theater aan Zee, De Gentse Feesten en het Bronksfestival, ging deze voorstelling op tournee tal van cc's in Vlaanderen en Brussel.

 

Een jaar later werd Nachtgedachten (7+) gemaakt. Voor deze beeldende voorstelling werkte endewolf samen met beeldend kunstenares Sara Van der Zande. Teuk Henri componeerde de muziek en stond mee op het podium.   Aan deze voorstelling werd een installatie gekoppeld die onder andere te zien was in vormingscentrum Destelheide, De Markten en Wiels. 

 

In januari 2013 ging Gerrrrrrda (4+) in première en op tournee. Voor deze voorstelling werkte endewolf samen met Ilse Roman.

​Endewolf is

 

​ELS LENAERTS

startte in 2007 met D°eFFeKt, waar ze meespeelde in de Griekse tragedie Agamemnon en won hiermee in 2010 het Landjuweel en de Roger Vandevoorde prijs. Ze werkte 14 jaar als leerkracht in het lagere en kleuteronderwijs. Ze richtte de Freinetschool “de klimpaal” mee op in Sint-Jans-Molenbeek.  Nu geeft ze theaterles aan kinderen en jongeren en is verbonden aan Inspinazie.AN VANDEVELDE

studeerde in 2005 af aan de Toneelacademie van Maastricht als theatermaker/docent.  In dat jaar richtte ze ook D°eFFeKt op waar ze verschillende voorstellingen maakte (SehnSucht, Deathvariations, De Naakte Waarheid,...).  Daarnaast maakt ze ook socio-artistieke voorstellingen o.a. met Kopspel en Centrum West.  Ook lesgeven is een passie (De Veerman, Wisper,...). Samen met Sara van der Zande vormt ze sinds 2012 'Veld en Zand', een theatraal, plastisch collectief.

 

MEDEOPRICHTER: KRISTIEN MAES

is licentiate Communicatie Wetenschappen en is ondertussen negen jaar actief in de media. Na jaren als wrapper bij Ketnet waar ze programma’s presenteerde als ‘Circus’, ‘Ketnet On Ice’ en ‘Junior Eurosong’, werkt ze nu voor 'Iedereen beroemd' en 'Vlaanderen Vakantieland'. Ze presenteerde op Studio Brussel en in 2010 & 2011 speelde ze in 'Amika'. Daarnaast doet ze aan stemmenwerk. 

bottom of page